dimarts, 3 de gener del 2012

Flower of Death

És hora de presentar el meu darrer treball, Flower of Death, un homenatge al meu pare que va morir el 15 de desembre del 2010. Segurament, aquest serà el darrer disc en format CD que faré. Així ho estipula la història de l'edició musical, enllà de les nostàlgies del format en vinil o CD, que les tenim.


El disc, d'una volguda fredor hivernal, allunyada de qualsevol mena de virtuosisme, va ser gravat durant el 2010 i el 2011, tot a casa meva. He enregistrat tots els instruments, d'una manera completament artesanal. A més de les fotografies de la portada i del llibret (dissenyats per en Francesc Cardenyes, com ve fent amb algun dels meus darrers treballs), jo mateix he fet l'edició i les mescles i el company d'aventures "gravacionals", en Carles Xirgo, n'ha fet la masterització a 44.1 estudi de gravació. Tots els temes són composats per mi excepte tres, una bressolada d'Okinawa (Japó), titulada "Banga Muri", una altra de Múrcia, titulada simplement "Canción de cuna" i una antífona de la que cal ser considerada com una de les creadores de la polifonia occidental, la Hildegarda von Bingen, titulada "O Rubor Sanguinis".

He triat tres cançons del disc perquè les pogueu sentir aquí: Rulemán, Canción de cuna i Lullaby for Kora (aquesta darrera està dedicada a la filla de l'amic clavicembalista i arpista Peter Skuce, feta una mica a l'estil del gran violista de roda i manetaire Germán Díaz).

*