dimarts, 2 d’abril de 2013

Deliri zoantròpic

La història és la següent. Manuel Blanco Romasanta (1809-1854) va ser un criminal gallec considerat com l'únic cas documentat de licantropia, una malaltia mental que provoca en l'afectat el deliri de considerar-se un animal. Alguns afectats senten que en determinats moments es transformen en animals. D'altres actuen com un animal, caminant de quatre grapes, grunyint, etc. Quan Romasanta fou detingut va declarar que era víctima d'un malefici que feia que es transformés en home llop a les nits de lluna plena. Les seves víctimes, principalment, van ser nens i dones. D'ell van sortir tota una colla de sobrenoms, com "El Coco", "L'home llop d'Allariz", "L'home del sac", etc. que van formar part de l'imaginari col·lectiu.

Aquest és el tema del disc "Zoanthropic Delirium" que presentem amb la formació "Psicodramaticafolklorica", format per l'Albert Cirera als saxos, a les flautes i al violí, en Johannes Nästesjö al contrabaix i jo a la viola de roda.


El disc apareix a Discordian Records, i el podeu escoltar i/o descarregar aquí. Volem agrair, des d'aquí, el gran talent inventiu de El Pricto així com la generositat dels companys de Discordian, en Jim i en Ralph.

*