divendres, 3 de febrer del 2017

Horitzó dels Esdeveniments

"L'Horitzó dels Esdeveniments és la frontera que hi ha en un forat negre, i si alguna cosa la traspassa, inclosa la llum, ja no en pot escapar mai més".

Això és el que dic en aquest vídeo. Però potser podria afegir alguna cosa més. Hi ha regions de l'espaitemps tant massives que no deixen escapar res. Aquestes regions són els forats negres. La frontera d'un forat negre, l'horitzó dels esdeveniments, és just la zona on els raigs de llum intenten escapar, però no ho poden fer. Si un astronauta estigués en aquest límit, no seria percebut per un altre astronauta més llunyà, donat que no li arribarien els seus raigs de llum. Diem, doncs, que aquesta frontera és el límit on els successos poden percebre's. Enllà d'això, ja no podem saber què passa. L'astronauta captat pel forat negre, a més de no poder escapar, seria estirat cap a la singularitat, on l'espaitemps esdevé d'una curvatura infinita.

Però "Horitzó dels esdeveniments", no és més que una cançó. I és aquesta que podeu sentir a continuació -espero que no us atrapi de manera que us sigui impossible de sortir-ne!:



I la partitura de la peça és aquesta:

*